Cultuur & Uitgaan
Typography

Foto: Marwam Margoun

020 Amsterdam Kunst & Cultuur - Nu alle musea gesloten zijn, heeft het Tropenmuseum de mooiste wereldverhalen en leukste culturele activiteiten voor thuis (of in de klas) op de website geplaatst. Kijk op www.tropenmuseum.nl voor meer informatie.

Wereldse activiteiten

Met onze wereldse activiteiten hoef je je niet te vervelen. Elke week plaatsen we een nieuwe activiteit; van wereldse gerechten tot wereldse spelletjes, van origami tot het bedenken van je eigen feest. Maak een Laddu (een Hindoestaans hapje dat gegeten wordt bij het feest Raksha Bandhan), een amulet of een liefdesbrief met kraaltjes. Vouw een frangipani (een soort bloem voor in Balinese offermandjes) of maak je eigen geluksdraak, koi karper of lotusbloem. De beschrijving hoe je het moet maken is op de website te vinden.

Een kijkje achter de schermen: wereldverhalen en de collectie online

Onze omvangrijke collectie van maar liefst 450.000 objecten herbergt vele verhalen uit verschillende culturen. In Wereldverhalen lees je een aantal van deze bijzondere verhalen. Ook komen onze bevlogen medewerkers aan bod die je wegwijs maken in hun wereld; van de Pacific tot de Amazone. Zij nemen je mee langs onze collectiesite, waar het overgrote deel van onze collectie te zien. 

Lesmateriaal voor thuis of in de klas

Er zijn online lespakketten van het Afrika Museum, Museum Volkenkunde, het Tropenmuseum en het Wereldmuseum voor in de klas of thuis beschikbaar. De kant en klare lessen zijn te vinden op het Wereldculturenkanaal van Lessonup en kunnen door de leerkracht makkelijk gebruikt, aangepast en gedeeld worden. Regelmatig komen er nieuwe lessen bij, die ook op onze de website te vinden zijn.

#mijnmuseum - Deel je eigen museum

Heb jij een speciale plek thuis waar je bijzondere objecten bewaard? Wij zijn benieuwd naar jouw museum! Plaats op Instagram of Facebook een foto van jouw verzameling met verhaal en gebruik de hashtag #mijnmuseum om het met de wereld te delen. 

Meer informatie
Op www.tropenmuseum.nl is ook alle informatie te vinden over de lopende en nieuwe tentoonstellingen (voor als we weer open mogen), zoals Bali – Behind the scenes en What a Genderful World

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets