Cultuur & Uitgaan
Typography

In oktober bijgeboekt in Bellevue Lunchtheater
020Amsterdam Kunst/Cultuur – In de maand oktober zijn wegens succes twee voorstellingen terug in het Bellevue Lunchtheater: ‘Moeder mag niet dood’ van Minou Bosua en haar moeder Jopie en ‘Beefteefjes’ van Servaes Nelissen.

Moeder mag niet dood – Minoux / Minou en Jopie Bosua / Gouden Dans
Moeder Jopie (89) heeft zich voorgenomen om niet dood te gaan. Dochter Minou heeft beloofd haar daarbij te helpen. Vrolijk zwierend richting eeuwigheid geven moeder en dochter een energiek beeld van een omgekeerde euthanasie. Een ontroerende en optimistische voorstelling die de mogelijkheid heeft uit te monden in een levensverlengende dansmiddag voor iedereen.
“Een vrolijke les in levensdrift.” Theaterkrant
Dinsdag 1 t/m zaterdag 12 okt, aanvang 12:30 uur in het Bellevue Lunchtheater
Info & kaarten theaterbellevue.nl/moedermagnietdood

Beefteefjes - Servaes Nelissen
Een vrolijk makend tweeluik over depressie.
Deel 1 Wim Koevoet: “Ik stond als het ware model voor dit eerste deel. Hij kwam elke week langs om mij te interviewen en dan bleef hij tot diep in de nacht hangen. Het is een ongrijpbare jongen."
Deel 2 Servaes: “Ik ben eigenlijk op iets heel anders uitgekomen. Het werd veel meer een zelfportret. Tja, volgens mij wordt niemand daar vrolijk van. Je hebt het maar te verdragen hoe dingen met je aan de loop gaan. En dan ging mijn hond ook nog eens dood." 
Genomineerd voor de VSCD Mimeprijs 2019.
"Met het briljante Beefteefjes keert Servaes Nelissen gelouterd terug. Het is een hoogtepunt in zijn fijnzinnige oeuvre."
Dinsdag 15 t/m zaterdag 19 okt, 12:30 in het Bellevue Lunchtheater
Info & kaarten theaterbellevue.nl/beefteefjes

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets