Cultuur & Uitgaan
Typography

020Magazine Vrije tijd/recreatie - Het Kwaku festival begon in 1975 als een klein voetbaltoernooi tussen de hoogbouw in de Bijlmer, om kinderen die niet op vakantie gingen een leuke zomer te geven. Dit is uitgegroeid tot een festival dat zo’n 100.000 bezoekers trekt. Zondagavond praat Marianne in de bus met Ivette Forster en Roy Groenberg over de totstandkoming van Kwaku en zijn identiteit.

Slavernijverleden
De naam Kwakoe verwijst naar een standbeeld van een slaaf die zichzelf van zijn ketens ontdoet. Dus verwijst het festival indirect naar de afschaffing van de slavernij. De recente oproep van de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb tot excuses voor het slavernijverleden, heeft stof doen opwaaien. Heeft hij een punt of zijn excuses zinloos?

Surinaams eten
Op het Kwaku festival werd in de beginperiode eten verkocht vanuit de kofferbak. De vele eetstandjes met typisch Surinaamse, Antilliaanse, Afrikaanse en Caribische lekkernijen zijn niet meer weg te denken van het festival. Kokkin en tv-presentatrice Sharon Miranda checkt al deze gerechten en de cultuur hierachter.

Internationale kerken
De Nederlandse kerken verliezen dagelijks zo’n 250 leden. Hiernaast groeien migrantenkerken fors. In Amsterdam Zuid-Oost zijn 150 internationale kerken. Christenen van over de hele wereld komen in Nederland samen in huiskamers, buurthuizen, verbouwde gymzalen. Waarom zijn die kerken wel populair?

Contact
NTR Marketing & Communicatie, tel. 088 - 7799 111 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets