Cultuur & Uitgaan
Typography

020Magazine Kunst/Cultuur - Een primeur: Toneelgezelschap Dood Paard staat in het najaar van 2019 voor het eerst in het Bellevue Lunchtheater. Op initiatief van schrijver Timen Jan Veenstra creëren ze een lunchvoorstelling rondom klimaatverandering; een poëtische theatrale happening met losse flarden, dialogen, waanbeelden, dromen en hersenspinsels.

Het werk van Dood Paard komt tot stand zonder dat er een externe autoriteit (regisseur of vormgever) is die de uitgedragen visie, de speelstijl of het beeld bepaalt. Iedere beslissing is de uitkomst van een gesprek tussen gelijkwaardigen - de spelers. Daarnaast is elke voorstelling een expliciete poging van de spelers om zich tot de wereld van nu te verhouden. Iedere handeling en iedere uitgesproken zin is bedoeld om de geesten van de makers te scherpen en daarmee de geest van het publiek.

Bio's
Timen Jan Veenstra (1984) studeerde in 2009 af als toneelschrijver aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. In zijn teksten neemt hij maatschappelijke thematiek als uitgangspunt. Zijn taal is poëtisch maar altijd gegrond in de werkelijkheid. Door middel van interviews, buurtonderzoek en allerhande speurwerk reconstrueert hij complexe gebeurtenissen die anders verborgen zouden blijven in de chaos van de moderne wereld

Credits
Coproductie Dood Paard, Theater Bellevue, Over het IJ Festival met Kuno Bakker, Manja Topper, Timen Jan Veenstra, Janneke Remmers, Jouman Fattal, Sara Haeck, Michael Yallop, Iwan Van Vlierberghe.
Tekst: Timen Jan Veenstra
Timen Jan Veenstra zit in de Nieuwe Makersregeling van het Fonds Podiumkunsten

Speeldata
Dinsdag 24 sep - zaterdag 19 okt 2019 om 12:30 in het Bellevue Lunchtheater - Theater Bellevue, Amsterdam
Première: za 28 sept 2019, 12:30
Donderdag 21 nov - donderdag 19 dec Landelijke tournee.

Het Bellevue Lunchtheater
Het Bellevue Lunchtheater is een begrip: al ruim 30 jaar wordt hier nieuw Nederlandstalig repertoire gepresenteerd. Regelmatig is Theater Bellevue (co-)producent van de voorstellingen, zo ook bij Stand Up. De voorstellingen zijn dagelijks te zien om 12:30 uur in de historische Paloni Zaal van Theater Bellevue.

Meer informatie en kaarten
www.theaterbellevue.nl/standup

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets