Cultuur & Uitgaan
Typography

020Amsterdam Cultuur - In het Compagnietheater in Amsterdam speelt een ensemble van het Nederlands Kamerorkest o.l.v. dirigent Stef Collignon samen met acteur Frans van Deursen de satirische muziektheatervoorstelling Peter R. de Wolf, een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek. De voorstelling, die plaatsvindt op dinsdag 18 en woensdag 19 juni a.s.  is gebaseerd op Peter en de Wolf van Prokofjev. 

Het originele verhaal van Peter en de Wolf is eigenlijk heel eenvoudig. Op een mooie ochtend komt het jongetje Peter, dat bij zijn opa woont, bij een vijver. Een vogel fluit zijn mooiste tonen, een kat ligt op de loer om de vogel te verschalken en de eend kwaakt er ter waarschuwing vrolijk op los. Plotseling verschijnt er een wolf vangen ze de vos en brengen die naar de dierentuin. Einde van een toch wel vaag verhaal met eigenlijk allemaal losse eindjes. Maar natuurlijk is het ook leuk om te weten warom Peter bij zijn Opa woont. Heeft hij dan geen ouders? En, waarom fluit die vogel toch zo nerveus! 

Aanvankelijk lijken we getuige te zijn van de zoveelste uitvoering van een toch wel ietwat saai sprookje van Peter en de Wolf van Prokofjev. Dat is in dit geval beslist niet waar. Verhalenverteller Frans Van Deursen kruipt in de huid onze bekendste Nederlandse misdaadverslaggever en maakt er een waarlijk spannend verhaal van dat aanmerkelijk spannender dan het alom bekende sprookje. 

Alle losse eindjes met de vele onopgeloste vragen in het bestaande sprookje worden en beantwoord en de onderste steen komt boven. Een klassiek gevalletje misdaadjournalistiek met naast Peter R. de Wolf ook een hoofdrol voor onder meer De Vogel, een bikkelharde drugshandelaar én knuffelcrimineel.

Locatie: Het Compagnietheater, Amsterdam;

Aanvang: dinsdag 18 juni 2019, 20.30 uur en woensdag 19 juni 2019, 20.30 uur;
Muzikaal ensemble: Ensemble Nederlands Kamerorkest

Dirigent: Stef Collignon;

Verteller: Frans van Deursen.


Jos de Jong

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets