Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Vanaf 31 maart tot 4 april a.s. vindt in LAB111, Amsterdam het ‘Ambacht in Beeld Film Festival’ plaats. Koop snel je tickets, want de voorverkoop gaat hard. 
Tijdens het filmfestival vertonen we internationale documentaires over ambachtelijk meesterschap, dit jaar onder andere uit China, Brazilië, Mexico, India, Frankrijk, Engeland, Ghana en Iran. Bij elke vertoning is er een Q&A met de makers of nagesprek met meesters uit Nederland.

De openingsfilm is Carmine Street Guitars, over de beroemde New Yorkse gitaarbouwer Rick Kelly en zijn leerling Cindy Hulej. Zij gebruiken sloophout uit bekende New Yorkse panden om hun instrumenten mee te bouwen. De film zit vol met topgitaristen die in de winkel een instrument uitproberen: Marc Ribot, Jaime Hince (The Kills), Kirk Douglas (The Roots) en vele anderen.  ​​​​​​​Beide gitaarbouwers zijn speciaal voor het festival overgevlogen en aanwezig voor een Q&A.

Kaartverkoop van start! 

Tickets voor elk programma koop je online via de website, of tijdens het festival bij de kassa.
Het festival wordt gehouden van zondag 31 maart tot en met donderdag 4 april. De opening is op zondagmiddag 31 maart en elke avond zijn er twee programma's met korte en lange documentaires, Q&A's en talks. Bijna alle films zijn Nederlandse of zelfs wereldpremières.
Bekijk het festivalprogramma en koop online tickets via de website ambachtinbeeldfestival.nl
Cineville pashouders kunnen voor elke film gratis een ticket reserveren.

Vele Nederlandse premières: (vet)
Zondagavond 31 maart, 21u: Drie krachtige documentaires over vrouwen en ambacht: Set in Stone over een steenbewerkster in China, Women's Gold over vrouwen in Ghana die shea boter produceren en de antropologische documentaire Louceiras over Braziliaanse pottenmaaksters. 
Dinsdagavond 2 april, 21u: Korte film over de studenten van de Londen Guild School en de Franse documentaire Le Trésor d’Angoulême over een ambitieus kunstproject dat met ambachtelijke meesters gecreëerd wordt.
Woensdagavond 3 april 18.30u: The Knit Doll, een prachtige, hartverwarmende Iraanse documentaire over een lichamelijk gehandicapte ambachtsvrouw.
Donderdagavond 4 april 18.30u: True Blue, over het maakproces van indigo in India.
Donderdagavond 4 april 21u: Mad about Hats, een kleurrijke film over de geschiedenis van de hoed, met de beverwedloop, enthousiaste hoedenmakers overal ter wereld en de kleurrijke catwalk van nu.
​​​​​​​
Over het Ambacht in Beeld Festival 

Het Ambacht in Beeld Festival richt zich op ambachtelijk meesterschap en wil een breed publiek op interactieve wijze inspireren over ambacht.
​​​​​​​Met jaarlijks in september een tweedaags festival in De Hallen in Amsterdam met workshops en masterclasses (schrijf 28 en 29 september alvast in de agenda!), een verdiepend symposium, een educatief programma, landelijke projecten, én een internationaal filmfestival, bieden we een aansprekend programma voor jong en oud

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets