Cultuur & Uitgaan
Typography

Stadsdeeltheater wordt ook producerend en meemaak-podium

020 Amsterdam Cultuur Uitgaan - Theater Oostblok wordt na vijf jaar weer PLEIN THEATER! Op zaterdag 9 maart 2019 lanceren we op feestelijke wijze onze nieuwe, vertrouwde naam. Vanaf 16:00 uur vieren we dit met de buurt met diverse activiteiten voor kinderen, een proeverij van ons Eetlokaal, en de opening van een nieuwe expositie.


De nieuwe naam met een nieuw logo, huisstijl en website weerspiegelt onze visie op het theater aan het Sajetplein in Amsterdam Oost. PLEIN THEATER sluit aan bij het open karakter van een PLEIN dat het middelpunt in een gemeenschap vormt, met een dynamische en diverse programmering voor iedereen.
 
Het PLEIN THEATER presenteert voorstellingen voor kinderen, jongeren en voor een volwassen publiek en wordt naast een presenterend podium ook een producerend, samenwerkend en meemaak-podium! Iedereen mag hier mee doen aan theaterschrijven, dans & performances.
 
Berith Danse, directeur sinds januari 2018 over de plannen voor de toekomst: “Het PLEIN THEATER is echt een podium met haar roots in het stadsdeel. Daarnaast presenteren we jonge (internationale) theatermakers, zoeken we samenwerking met andere organisaties en wordt het PLEIN THEATER een meemaak-podium. We willen een thuis zijn voor mensen en initiatieven, bezoekers, theatermakers, medewerkers, vrijwilligers, bewoners, ondernemers, nieuwkomers en reizigers”.
 
Het PLEIN THEATER is in 1982 opgericht als buurttheater met eetcafé. Vijf jaar geleden is het omgedoopt tot ‘Oostblok’ en is uitgegroeid tot een van de professionele theaters in Amsterdam en een onmisbaar podium voor Oost. Met haar ligging precies op de rand van waar het centrum eindigt en Oost begint, vervult het podium een schakelfunctie in onze stad.
 
Het Eetlokaal in het PLEIN THEATER is open van woensdag tot en met zondag voor koffie, lunch en diner (gratis wifi) en is de ontmoetingsplek in de buurt voor food en creativiteit.
 
Opening zaterdag 9 maart 2019
Op zaterdag 9 maart 2019 vanaf 16:00 lanceren we op feestelijke wijze onze nieuwe, vertrouwde naam met de buurt met diverse activiteiten voor kinderen, een proeverij van het Eetlokaal en de opening van een nieuwe expositie. Het programma wordt 4 maart bekend gemaakt op onze website www.pleintheater.nl.

PLEIN THEATER 
 
Meer informatie: www.oostblok.nl, vanaf maart www.pleintheater.nl

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets