Cultuur & Uitgaan
Typography

Een klassieke Franse keuken met internationale invloeden en moderne twist

Foto: Pim ras

Bar-restaurant De Kop van Oost heeft officieel haar deuren geopend. Deze nieuwe hotspot in Amsterdam Oost heeft een spraakmakend interieur, een fantastisch terras met uitzicht op het water en de molen van Brouwerij ’t IJ en een menukaart vol klassiekers met een twist. 

Nieuwe hotspot in Amsterdam Oost 
De Kop van Oost is een transparante, lichte zaak met een prominente bar met love seats, een aangebouwde serre en een groot terras in de zon aan het water. Het indrukwekkende interieurontwerp kwam in samenwerking met designer Rein Rambaldo van De Horeca Fabriek tot stand. Een plek in Amsterdam Oost waar gasten elkaar ontmoeten voor borrel en diner. In de weekenden wordt er een uitgebreide lunch geserveerd. Tevens een plek die zich uitstekend leent als smaakvolle locatie voor een zakelijke lunch met een uitstekende bereikbaarheid en parkeergelegenheid. 

Klassieke Franse keuken met een moderne twist
Op de menukaart staan klassiekers met een twist voor verrassend toegankelijke prijzen. Er is veel aandacht voor fine dining, het borrelmoment en cocktails. Zo vertelt chefkok Nick Holter: “De gerechten van De Kop van Oost zijn verrassend en voor een breed publiek toegankelijk. Dat wil zeggen dat fijnproevers hun hart kunnen ophalen, maar dat iemand die spontaan uit eten wil ook volop keuze heeft. De basis van de gerechten is de klassieke Franse keuken met internationaal invloeden en moderne twist, elk gerecht heeft de signatuur van Nick. Deze signatuur maakt de gerechten spannend waardoor je keer op keer terug wilt komen.”

De knappe koppen van Oost
De Kop van Oost is het concept van drie jonge ondernemers: EshwinBoetting, Pieter Bas den Burger en chef-kok Nick Holter, en mede-initiators Boudewijn Siliakus en Tjebbel Maris. Een deel van het team was al eerder betrokken bij de locatie. Zij startten hier het pop-up restaurant Schnitzel &Weizen en ontdekten al snel de potentie van deze unieke plek in Amsterdam aan het water. Er werden ambitieuze plannen gemaakt en na een rigoureuze verbouwing is de nieuwe hotspot een feit.

Overige informatie over De Kop van Oost

Openingstijden : Vanaf 17:00 (vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 11:00)

Adres                           : Zeeburgerpad 1, Amsterdam

Website                        : dekopvanoost.com

Reserveren                   : www.dekopvanoost.com/reserveren
E-mail                           : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Facebook                      : https://www.facebook.com/deKopvanOost/
Instagram                     : https://www.instagram.com/dekopvanoost/
#                                  :dekopvanoost

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets