Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Vijftien jaar geleden werd de Westergasfabriek heropend en sindsdien is deze culturele bestemming niet meer weg te denken uit Amsterdam. Ter ere van het 15-jarige bestaan vindt op zondag 15 juli de zomerviering plaats. Een programma vol met livemuziek, theater, kunst en workshops. Van 10:00 tot 20:00 uur kunnen jong en oud meedoen aan verschillende gratis activiteiten!

020 Amsterdam Cultuur - Vijftien jaar geleden werd de Westergasfabriek heropend en sindsdien is deze culturele bestemming niet meer weg te denken uit Amsterdam. Ter ere van het 15-jarige bestaan vindt op zondag 15 juli de zomerviering plaats. Een programma vol met livemuziek, theater, kunst en workshops. Van 10:00 tot 20:00 uur kunnen jong en oud meedoen aan verschillende gratis activiteiten!

Fitgirls, buurtbewoners, kinderen en ouders: iedereen is welkom om te starten met een yogales om 10:00 uur op het Manifestatieterrein. Hier vindt ook de officiële opening plaats, gevolgd door een heerlijke brunch van 11:00 tot 13:00 uur (gratis en zolang de voorraad strekt). Buurtbewoners, inwoners van Amsterdam en familie en vrienden kunnen aanschuiven onder het genot van een liveoptreden van het Zo! Gospel Choir. Na dit optreden is er de hele dag muziek op het podium van het Manifestatieterrein: zoals Kris Berry, Gallowstreet, St. Paul, Wende, Patrick Mordi en niemand minder dan Pete Philly verzorgt om 19:00 uur de afsluiter van de zomerviering!

Op de Sunday Market is er een selectie van lokale en/of handgemaakte producten op het gebied van interieur, mode, betaalbare kunst en lekker eten en drinken. Er kan gedanst worden bij restaurant Bar Kantoor & Conscious Café, tijdens een workshop Lindy Hop dansen voor jong en oud om 16:00 uur en vanaf 17:00 uur onder begeleiding van een liveband. Natuurlijk is er ook aan de papa’s gedacht; zij kunnen na de Summerbreeze salsa workshop voor kids tussen 11:00 en 14:30 uur bij het Westergasterras blijven zitten om vanaf 17:00 uur de finale van het WK voetbal op groot scherm te bekijken.

Kunst & Theater

De Theaterhuiskamer voert het bijzondere theaterproject ‘Westergas Stories’ uit. De titel zegt het al: verhalen over de Westergasfabriek van toen en nu. Maanden is er met buurtbewoners aan de theatervoorstellingen gewerkt en door het hele Westerpark zijn er verschillende voorstellingen te zien.

Cascoland en Holger Nickisch organiseren het eendaagse Openlucht Westerpark Hotel. Er zijn 50 omwonenden van het Westerpark uitgekozen voor een avondprogramma met films, stille artiesten en story-tellers en een onvergetelijke overnachting onder de sterren. Daarnaast hebben Cascoland en Holger Nickisch in samenwerking met Stichting Kunsttraject een tentoonstelling met kunstwerken over de Westergasfabriek samengesteld. De werken zijn afkomstig uit de collectie van het Stadsdeel West en de kunstenaars van Kunsttraject en zullen in de entree van de Zuiveringshal West getoond worden.

 

Voor de kinderen

Van 12:00 tot 18:00 uur zijn er voor kinderen verschillende gratis activiteiten. Schminken, het Aap van Poot Poppentheater of knutselen aan een kostuum of masker bij de Pretvormer. Alle creaties lopen mee in een kleurrijke bonte parade door het Westerpark. Energie kunnen ze kwijt tijdens de salsaworkshops bij het Westergasterras of van 15:00 tot 16:00 uur tijdens het tafeltennistoernooi of tennisles bij Westerpark Sport voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.

Ras El Hanout

Restaurant Raïnaraï organiseert het Food Festival Ras El Hanout. Stap in een betoverende wereld van de Nomadische keuken, muziek en activiteiten. Op de Souk vind je overweldigend veel kleurrijke groentes en geurige kruiden. Leer alles over traditioneel broodbakken, doe mee aan de drum circle en waan jezelf in de woestijn met je eigen omgeknoopte bedoeïenen sjaal.

Kortom: alle ingrediënten voor een onvergetelijke zomerdag!

Wie: Westergasfabriek B.V. en Stadsdeel West (Gemeente Amsterdam)

Wat: Westergasfabriek viert de zomer!

Wanneer: zondag 15 juli

Tijd: 10.00 - 20.00 uur

Website: http://www.westergasfabriek.nl/15-jaar/

Facebook: https://www.facebook.com/events/144781112900503

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek - Amsterdam is een prachtige stad. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat merken we aan de miljoenen bezoekers die naar onze stad komen. Het worden er ieder jaar meer. Zij zijn natuurlijk welkom, maar Amsterdam moet ook schoon en leefbaar blijven. En dat kost geld. Het stadsbestuur wil dat bezoekers € 105 miljoen per jaar meer gaan bijdragen. Maar hoe?

Lees meer...

Nieuwe vestiging krijgt groot terras, friterie en eetcafé gerund door topsporter

020 Amsterdam Uitgaan - Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in het charmante hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer om deze zaak nog voor de zomer te openen.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium. Afgelopen maand nam Bridges nog een Grammy in ontvangst voor zijn single ‘Bet Ain't Worth the Hand’. Tickets zijn te koop via de website van Paradiso vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 uur.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Op zondag 31 maart 2019 sluiten we de Boekenweek af met een dagfestival vol film & poëzie: Granate Festival. Het middagprogramma van dit festival is de voorstelling Reading Gilgamesh, die dit jaar voor het laatst wordt georganiseerd.

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

PAROOL:Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)