Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Theater Bellevue gaat deze zomer verbouwen! Meer ruimte voor het publiek en een mooiere gevel. Gemeente Amsterdam financiert het grootste deel van deze intensieve verbouwing en uiteraard betaalt Bellevue ook zelf mee, maar er is nog € 30.000 tekort. 

020 Amsterdam Cultuur - Theater Bellevue gaat deze zomer verbouwen! Meer ruimte voor het publiek en een mooiere gevel. Gemeente Amsterdam financiert het grootste deel van deze intensieve verbouwing en uiteraard betaalt Bellevue ook zelf mee, maar er is nog € 30.000 tekort. 

Voor dat ontbrekende bedrag is een crowdfunding gestart, waarop de reacties hartverwarmend zijn. "Omdat ik Bellevue een geweldig theater vind qua sfeer, programmering en vriendelijkheid, én ook de beginnende artiest hier een kans krijgt."

Crowdfunding binnen week op 50%!

Ruim 150 donateurs hebben hun betrokkenheid getoond en prachtige reacties achtergelaten op voordekunst.nl/bellevue. Veel donateurs vinden het leuk kans te maken op een passe-partout voor het nieuwe seizoen, andere kopen zelfs een gevelletter voor op de nieuwe gevel, maar velen hoeven niet eens een tegenprestatie. Directeur Jeannette Smit is aangenaam verrast: "Als ik nu met het team samen de reacties onder de donaties lees, springen ons de tranen in de ogen: er is zoveel liefde! Onze bezoekers herinneren ons eraan waaróm we het doen." Er zijn nog enkele weken om de eindstreep te halen en iedereen wordt dan ook opgeroepen om te steunen tijdens deze dagen.

 

30 jaar Theater Bellevue

Theater Bellevue kent een lange geschiedenis, maar bestaat als huidige organisatie dit theaterseizoen 30 jaar. Dat wil de organisatie vieren met een verbouwing om het publiek meer ruimte te geven. In een pand dat is toegerust op een toekomst vol bijzondere theaterproducties, lunchvoorstellingen en cabaret, en waarin het publiek en de makers alle ruimte krijgen. Op naar de volgende 30 jaar: vóór het publiek, dóór het publiek.

Geweldige tegenprestaties

Of je nu een VIP-behandeling rondom een Zondag met Lubach uitzending, een persoonlijk lied van Theo Nijland, een speciale roddel- en achterklap tour, óf een iconische theaterstoel wilt hebben – er is voor ieder wat wils. Vanaf € 30,- maak je kans op een Wild Card voor een (uitverkochte) voorstelling naar keuze en vanaf € 60,- loot je mee voor het Golden Ticket: een passe-partout voor álle voorstellingen van het nieuwe seizoen. En vanaf € 100,- wordt het nóg interessanter, met dank aan onze trouwe theatermakers en relaties (o.a. Marcel Musters, Theo Nijland, Kiki Schippers, Johan Fretz e.v.a.).
 
Bekijk het filmpje en als u wilt doneren, klik dan hier

 

020 Schiphol Duurzaamheid - Schiphol heeft in Hongkong een verklaring ondertekend ter bestrijding van illegale handel in beschermde dier- en plantensoorten. Meer dan honderd partijen uit de transportsector ondertekenden The Buckingham Palace verklaring, waarmee zij zich committeren aan een zero-tolerance-beleid. Schiphol is een van de eerste luchthavens ter wereld die zich aansluit bij deze aanpak van illegale handel.

Lees meer...

020 Schiphol Economie - De uitbreiding van de P3 Lang Parkeren parkeergarage op Schiphol is gisteren opgeleverd. Hierdoor stijgt het aantal overdekte parkeerplekken van 2.650 naar meer dan 5.000. Duurzaamheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de aanbouw. Op het dak worden - in samenwerking met Eneco - 6.000 zonnepanelen geplaatst.

Lees meer...

Food Tech Event met krekels, algae en 3D-food printing @ Epicenter Amsterdam 

020 Amsterdam Economie Duurzaamheid - Op donderdag 24 januari 2019 trakteerde Epicenter Amsterdam, the house of digital innovation, haar gasten op een toekomstgericht food tech event. Bezoekers kregen een voorproefje van de nieuwste technologieën om 'plantaardig vlees' te produceren, 3D-food printing, krekelburgers, algae caviaar en baanbrekende sprekers.

Lees meer...

Publiek en wetenschappers in gesprek tijdens NEMO Kennislink Live. Foto: DigiDaan.

020 Amsterdam Maatschappij - Op Nederlandse paspoorten staat niet meer of je man of vrouw bent, toiletten zijn genderneutraal en in de trein worden we aangesproken als 'beste reizigers'. Welke verwachtingen heeft onze cultuur tegenwoordig van mannen en vrouwen?

Lees meer...

020 Amstelveen Politiek - De plannen voor een Pathé bioscoop in Amstelveen zijn gereed. Op dinsdag 26 maart 2019 stemde het college van B en W in met de ontwerp Startnotitie Bioscoop Stadsplein. Hiermee is het document vrijgegeven voor participatie. De bioscoop krijgt zeven zalen en een ingang aan het Stadsplein. Het gebouw komt aan de achterzijde van de cultuurstrip naast het busstation.

Lees meer...

020 Amsterdam Politiek - Amsterdam is een prachtige stad. Daar zijn de meeste mensen het wel over eens. En dat merken we aan de miljoenen bezoekers die naar onze stad komen. Het worden er ieder jaar meer. Zij zijn natuurlijk welkom, maar Amsterdam moet ook schoon en leefbaar blijven. En dat kost geld. Het stadsbestuur wil dat bezoekers € 105 miljoen per jaar meer gaan bijdragen. Maar hoe?

Lees meer...

Nieuwe vestiging krijgt groot terras, friterie en eetcafé gerund door topsporter

020 Amsterdam Uitgaan - Momenteel wordt er hard gebouwd aan de nieuwe vestiging van Par Hasard in het charmante hoekpand in de Amsterdamse Schinkelbuurt. Par Hasard Hoofddorpplein krijgt een groot zonnig terras, een friterie met een eigen entree en een sfeervol eetcafé. Aan franchise-ondernemer Vincent Weijl de eer om deze zaak nog voor de zomer te openen.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Soulzanger Leon Bridges komt voor twee concerten naar Paradiso op woensdag 29 mei. De dag voor Hemelvaartsdag geeft de Amerikaan een avond- en nachtconcert in het Amsterdamse poppodium. Afgelopen maand nam Bridges nog een Grammy in ontvangst voor zijn single ‘Bet Ain't Worth the Hand’. Tickets zijn te koop via de website van Paradiso vanaf vrijdag 29 maart om 10:00 uur.

Lees meer...

020 Amsterdam Cultuur - Op zondag 31 maart 2019 sluiten we de Boekenweek af met een dagfestival vol film & poëzie: Granate Festival. Het middagprogramma van dit festival is de voorstelling Reading Gilgamesh, die dit jaar voor het laatst wordt georganiseerd.

Lees meer...

Foto: Marc de Haan

020 Amsterdam Gezondheid - De Nederlandse autoriteit op het gebied van puberhersenen Eveline Crone, tevens winnaar van de prestigieuze Spinozapremie en auteur van onder meer ‘Het puberende brein’, geeft op maandag 6 mei in Paradiso Noord een lezing in het Engels over de ontwikkeling van het tienerbrein in het huidige informatietijdperk.

Lees meer...

020 Amsterdam Gezondheid - Dit jaar zetten de Lions zich in voor onderzoek naar kinderkanker. In het actieweekend op 12, 13 en 14 april werven Lions in heel Nederland fondsen voor onderzoek naar kinderkanker, onder andere door nagels te lakken. Het opgehaalde geld wordt geschonken aan Stichting Semmy en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport - Wat is de gemene deler van de grootste Nederlandse voetballers? Ze hebben de naam Ajax in het spelerspaspoort staan. De opleiding van de Amsterdamse club wordt geroemd. Jaar na jaar verschijnen nieuwe sterren in een Ajax tenue op het toneel. Eerst op de Toekomst en dan in de Amsterdam Arena. Ajax is de talentenfabriek voor Europa.

Lees meer...

Instagrammers van IGersAmsterdam delen expertise in en op Havengebouw

020 Amsterdam - Op 18 juni organiseren het Rode Kruis Amsterdam en IGersAmsterdam de Masterclasses ‘Succesvol Instagrammen voor start-ups’ en ‘Do’s en don’ts voor startende fotografen op Instagram’.

Lees meer...

020 Amsterdam Sport Goed Doel - Vanuit het Rode Kruis worden in Amsterdam twee acties georganiseerd om geld op te halen voor 3FM Serious Request.

Lees meer...

111 kind/volwassene teams en sportambassadeurs aan de start eerste editie

020 Sport Ouderkerk aan de Amstel –Afgelopen zaterdag stonden er 111  teams aan de start van de allereerste Spierathlon aan de Ouderkerkerplas, georganiseerd door Spieren voor Spieren. Aan de start verschenen ook diverse topsport ambassadeurs van de Stichting.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Amsterdam

PAROOL:Amsterdam

Actueel nieuws, speciale aandacht voor cultuur, culinair en Amsterdam.

Merchandise NL Magazine

Vitamines & Supplementen & Gewicht (2)

Reizen & Vakanties (2)