Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur & Uitgaan - Samen koken, eten & een voorstelling. De Koningin van de Voedselbank, een locatieproject van theatergroep Parels voor de Zwijnen dat in Noord gemaakt en gespeeld wordt met acteurs, een kok en cliënten van de voedselbank.

Hun teksten zijn gebaseerd op wat zij denken, vinden en hebben meegemaakt. Voor het publiek wordt De Koningin van de Voedselbank een bijzondere ervaring. Zij worden ingezet als voedselbank-vrijwilliger. Ze helpen mee met het uitladen van de bus van het ingebrachte voedsel, en daarna met het voorbereiden van een menu. Na 3 uitverkochte pilots spelen nu tien voorstellingen op locaties in Amsterdam Noord.

 

De Koningin van de Voedselbank gaat over mensen die proberen te overleven in een wereld die steeds duurder en ingewikkelder wordt. Ze hebben te weinig geld, te weinig ruimte – dat voelen ze elke dag weer. Wat hun op de been houdt is hun hoop en humor in een zorgelijke, tegelijkertijd zorgeloze bestaan in een Amsterdamse volksbuurt. Er wordt een voedselbank nagebouwd waarbij het publiek een onderdeel is van de voedselbank en zo een unieke inkijk krijgt in een wereld die dichterbij en herkenbaarder is dan men denkt.

 

Het verhaal

Lenie neemt afscheid van de voedselbank en Joop is eindelijk uit de schuldsanering. Na jaren op een houtje bijten neemt hij nu het stokje over van Lenie. Dat moet natuurlijk gevierd worden met vrienden, familie en de cliënten van de voedselbank. Dat doen ze met een diner, de beste koks toveren een heerlijk drie gangen diner. Ook jij bent van harte uitgenodigd! Terwijl je samen de bus uitlaadt, helpt met koken en aan de lange tafel schuift spelen de verhalen zich om je heen aan af.

Feest je mee? Dresscode is feestelijk!

 

Kaartverkoop

Voor de 10 voorstellingen elk weekend van 30 maart - 22 april zijn nu de kaarten te koop! 
Klik hier voor tickets.

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets