Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - SWEETS hotel, een nieuw hotelconcept dat Amsterdamse brugwachtershuisjes transformeert tot bijzondere hotelsuites, is in maart geopend door Maarten Kloos (oprichter en voormalig directeur van ARCAM).

Verdeeld over Amsterdam vormen 28 verschillende brugwachtershuisjes SWEETS hotel. Vanaf heden zijn 11 huisjes te reserveren, de resterende 17 worden de komende jaren opgeleverd. Door centralisatie hebben de brugwachtershuisjes - ontworpen door bekende architecten - hun oorspronkelijke bestemming verloren. SWEETS hotel geeft dit industrieel erfgoed een nieuwe bestemming door ze te transformeren naar minisuites voor twee personen.

De eerste 11 van de in totaal 28 voormalige Amsterdamse brugwachtershuisjes zijn nu te reserveren op www.sweetshotel.amsterdam.

Innovatief hotelconcept

SWEETS hotel is een innovatief concept voor iedereen die Amsterdam wil ervaren vanaf een brug, met de stad als lobby van het hotel. De brugwachtershuisjes zijn de perfecte uitvalsbasis om verborgen schatten in een vaak onbekende buurt te ontdekken. 28 unieke brugwachtershuisjes, door water met elkaar verbonden, vormen samen een ode aan Amsterdam en onderstrepen het belang van water in deze handelsstad. SWEETS hotel is een nieuwe ervaring, voor zowel bezoekers van de stad als voor lokale bewoners.

 

Weidse uitzichten over het water

Suzanne Oxenaar en Otto Nan, twee van de initiatiefnemers, zijn het er mee eens dat ze misschien licht krankzinnig zijn aangezien ze al 7 jaar werken aan een hotel met 28 kamers: “Het wordt een piepklein hotel, dat is waar. Maar het idee van een hotel verspreid door Amsterdam, met allemaal bedden die uitkijken over het water, vinden wij groots en zeker alle moeite waard!”

Hergebruik van industrieel erfgoed 

De monumentale gebouwtjes van SWEETS hotel zijn industrieel erfgoed en vertegenwoordigen diverse architectuurstijlen; van de Amsterdamse School tot het Modernisme. Ieder brugwachtershuisje heeft zijn eigen verhaal. Het oudste huisje dateert uit 1673 (Amstelschutsluis op de sluizen voor Carré) en het meest recente huisje uit 2009 (Sluis Haveneiland op IJburg). De 28 brugwachtershuisjes zijn verspreid over Amsterdam en krijgen stuk voor stuk een specifiek ontworpen interieur dat past bij de verschillende bouwstijlen. Door slim gebruik te maken van het kleine aantal vierkante meters, sluit SWEETS hotel op een speelse en gedurfde manier aan op de Tiny House Movement: wonen op een bescheiden hoeveelheid vierkante meters in een efficiënt ingedeelde ruimte.

 

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets