Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Cultuur - Na acht edities komt The Passion dit jaar naar Amsterdam Zuidoost. The Passion vertelt tijdens een groots muziekevenement over het lijden, sterven en de opstanding van Jezus.

Amsterdam Zuidoost is gastheer van de achtste editie van The Passion dat dit jaar in het teken staat van het thema ‘Ik zie jou’. Nooit eerder werd het verhaal van The Passion verteld vanaf een plek met zo’n gemêleerde bevolking. Een deel van Amsterdam waar maar liefst 130 verschillende nationaliteiten samenkomen. Ook de verschillende (migranten) kerken omarmen dit evenement en werken samen in allerlei activiteiten. The Passion 2018 staat voor diversiteit en verbinding.

Cast met talenten uit Zuidoost

Er spelen veel talenten uit Zuidoost mee. Maar liefst 47 rollen worden vertolkt door mensen uit het stadsdeel. Zo vervult Noraly Beyer de rol van verteller. Bijzonder voor Noraly, die zelf inwoner is van dit stadsdeel: “De Bijlmer heeft de afgelopen decennia een metamorfose ondergaan. De wijk kent architectonische verrassingen, maar is vooral een smeltkroes van culturen geworden. En daardoor is dit stadsdeel een spiegel voor heel Nederland, omdat we een steeds intercultureler land aan het worden zijn. Met The Passion in de Bijlmer gaat heel Nederland iets van die veelzijdigheid zien”, aldus Noraly.

Vakanties naar de Algarve 

Meer dan een tv-evenement

The Passion vindt plaats op evenementenlocatie ArenaPark in Amsterdam-Zuidoost. Het tv-evenement wordt op Witte Donderdag 29 maart live uitgezonden op NPO 1 én NPO Radio 2. Ook is er dit jaar weer de digitale processie, waarbij bezoekers van thepassion.nl een persoonlijke boodschap kunnen achterlaten tijdens de tv-uitzending. Direct aansluitend op het tv-evenement is er opnieuw Passion Talk: een live nabeschouwing op NPO 1 Extra.

Waar en wanneer?

Donderdag 29 maart, 20.30-22.00 uur
ArenaPark, Arenaboulevard

Toegang tot het evenement is gratis.
Kom op tijd, want vol is vol

The Passion wordt live uitgezonden op NPO 1 en NPO Radio 2.

Meer informatie vindt u op thepassion.nl.

Nagenieten

Voor iedereen die na The Passion nog even wil nagenieten is er vanaf 22.00 uur feest in de grote zaal van de ArenA. Met soulvolle gospel en boeiende cross-overs in een unieke line-up. Met onder meer Gospel Boulevard, Muriel en Talita Blijd, John Angoh, Bryan Bijlhout en Kimberly Maasdamme (TVOH2018). Meer informatie en reserveren via www.NaDePassie.nl.

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Kunst & Media

Vliegtickets