Cultuur & Uitgaan
Typography

020 Amsterdam Uitgaan - Samen met Casablanca behoort de Cottonclub tot de oudste jazzclub van Amsterdam. De naam is ontleend aan de Surinaamse jazzmuzikant Jerry Cotton die goede  connecties had met muzikanten uit de Amerikaanse en Surinaamse jazz-scene. Nog altijd is de club swingend en kleurrijk. Er wordt oude jazzmuziek gedraaid en op zaterdagmiddag treden er nog steeds jazzmuzikanten op.

Nieuwmarkt 5. Vrij entree. 16.30 tot 20.00 uur. 17 en 24 maart New Cotton All Stars

Elke zaterdagmiddag is er een concert in de Cotton Club, een van de oudste Jazzcafé's in hartje Amsterdam.

Onder de solisten kom je hier de top van de Nederlandse Jazz tegen.

Elke zaterdag van 16:30 - 20:00

Vrij entree

 

Nieuwmarkt 5, 1011 JP Amsterdam

Nieuwmarkt 5 draagt sinds een paar jaar weer de naam waaronder het roemrucht werd: Cotton Club. Die naam verwijst naar de Surinaamse jazzmuzikant Teddy Cotton, geliefde van Annie Smit die er vanaf 1974 haar café Annie bestierde. Maar het was vader Frits Smit, die de zaak in mei 1940 kocht en er café Smit begon. Na de oorlog werd het een pleisterplaats voor de nog kleine Surinaamse gemeenschap, de Amsterdamse jazzscene en liefhebbers van verboden genotmiddelen. De Cotton Club van nu is minder ruig dan de oude, maar nog altijd swingend en kleurrijk.

Alice Boots en Rob Woortman schrijven in hun boek 'Cotton Club' over de bewogen geschiedenis van een Amsterdamse kroeg - alwaar kunstenaars, dealers, pooiers en hoeren deel uitmaakten van de klandizie. De kroeg ligt op een steenworp afstand van de Amsterdamse Wallen, en ontleent haar naam aan de Surinaamse trompettist Teddy Cotton, die ondanks zijn imago nooit in Amerika is geweest

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

16 januari 2019

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Heineken

Vliegtickets